Lite över oss

och vår kennel...

Kennel / Om oss

Vi är Marion, Jens och Tim i Tullinge.

marionSom bördiga Tyskar har ödet länkat oss till Sverige för ett antal år sedan.

Hunden som följde med var en West Highland White Terrier. Efter 17 fina år har vi lett vår tik över Regenbågens Bro. Sorgen, men även tomheten var jättestor.

Länktan efter en ny familjehund fanns alltid och letandet efter en vovve startade igen. Eftersom vi är en mycket aktiv familj som springer, paddlar och campar skulle även hunden behöver vara så. En intensiv efterforskning i literaturen och på nätet startade och allt diskuterades i familjerådet.

Beslutet föll på en Kromfohrländer, men vart kan man uppleva en sådan hund? Alltså deltog vi i hund-vandringar och tog kontakt till uppfödare i landet.Snabbt visste vi att det är inte så enkelt att kunna få en Kromis!

Efter två år med olika kontakter till uppfödare fick vi ett positivt besked:

MIG 0986 LR4Mira, FONDADORs XAMIRA X-PRESS, flyttar som 8-veckans valp in hos oss. Och äventyret började.

Tanken att uppföda själv växte länge i bakhuvudet. Efter långa funderingar och intensiva studier kan vi förverkliga drömmen nu. Det finns en fast rasstandard för Kromfohrländer, men varje hund är en egen individ med sin egen mentalitet, charm och mycket mer.

Målet med uppfödning är att säkra just detta och uppföda friska, väsenstypiska Kromfohrländrar. Jag vill ta tillvara och öka de genetiska möjligheter och avelsmångfald inom Sverige och utöver dess gränser.

Jag avlar efter rasspecifik avelstrategi 2016-2020 för Kromfohrländer (RAS).