Lite över oss

och vår kennel...

Kennel / Om oss

Om oss

Vår familj består av Marion, Jens och Tim, våra äldre barn Mike och Sandra med barnen Ella-Marit och Till-Johann samt våra kromisar Mira och Cala. Vi bor och lever i Tullinge söder om Stockholm.

marion

Marion bedriver huvudsakligen Kenneln och de mesta aktiviteter med kromissarna.Jens tar hand om administration av hemsidan mm., hjälper till med hundarna och är snickare för allt matte behöver ha för sina små. Sonen Tim tränar hundarna i löpning. Sonen Mike, som bor i Tyskland med sin familj, hälsar oftast på och även han springer med hundarna. Sandra och barnbarnen socialtränar Cala och Mira och de lär sig mycket av varandra.

Som bördiga Tyskar har ödet länkat oss till Sverige för ett antal år sedan. Hunden Lilly som följde med var en West Highland White Terrier som levde i 17 fina år med oss men sen fick vi ta farväl av henne. Sorgen men även tomheten var enorm. Längtan efter en ny familjehund var stor och letandet efter en passande ras startade. Eftersom vi är en mycket aktiv familj som springer, paddlar och campar skulle även hunden behöver vara så. Många raser diskuterades i familjerådet och vi besökte flera kennlar. Beslutet föll på en Kromfohrländer men vart kan man uppleva en sådan hund? Alltså deltog vi i hundvandringar och tog kontakt med uppfödare i landet. Snabbt visste vi att det är inte så enkelt att kunna få en Kromis!

MIG 0986 LR4Efter två år med olika kontakter till uppfödare fick vi ett positivt besked:

Mira, FONDADORs XAMIRA X-PRESS, flyttade som 8-veckors valp in hos oss. Och äventyret började.Tanken att föda upp själv växte länge i bakhuvudet. Efter långa funderingar och intensiva utbildningar och studier förverkligar vi drömmen och startar med vår Kromfohrländer Kennel Xamirabilis 2014. 

Det finns en fast rasstandard för Kromfohrländer men varje hund är en egen individ med sin egen mentalitet, charm och mycket mer.Målet med min uppfödning är att säkra just detta och uppföda friska, väsenstypiska Kromfohrländrar. Jag vill ta tillvara och bevara, gärna även öka, de genetiska möjligheter och det avelsmångfald som existerar inom Sverige och utöver dess gränser.Huvudmålet är ett genetiskt mångfald och mentaliteten. Målet är även att födda upp friska hundar med med  korrekt exteriör. För att nå mina mål har jag utbildat mig i genetik och som uppfödare mm under SKKs regime, ser under utbildningar, och avlar efter RAS (rasspecifik avelsstrategi)  2016-2020 för Kromfohrländer som är “specialanpassad” på våran lilla rasen Kromfohrländer. SKKs samt jordbruksverket föreskrifter och regler är självklart stora ram för att födda upp hundar.

Den första kullen föddes i början av 2017 och vi fick 8 glada och friska valpar. Efter åtta veckor med intensiv uppfostran kunde sju unga trevliga hundar lämna Kalenderauswahl 1175 1vårt hem för att sedan fortsätta i sina nya hem och ny miljö. Den förstfödda tiken Cala, XAMIRABILIS ARA APOKALYPSE, stannade hos oss och blev en viktig del av vår familj. Mira och Cala är numera ett fantastisk par att vara med ute i naturen, träna agility och lydnad och det är även mycket spännande att jobba in lite nosework med dem. Det verkar så att våra hundar älskar utmaningar och det är kul att se hur de jobba tillsammans.

Andra kullen kom sommaren 2018. Under de heta dagarna i Juli föddes då 6 friska valpar som flyttade till sina nya familjer efter drygt 8 veckor. Vi såg med stor glädje hur ansvarsfullt Cala tog hand om sina halvsyskon och avlastade Mira en hel del. Det blir spännande att se hur Cala reagerar då hon får sina egna valpar, förhoppningsvis årsskiftet 2019/20.