Lite över oss och vår kennel...

Kennel / Om oss

Vi är Marion och Jens som bor i TullingeKennel 2 utanför Stockholm. Vi föder upp kromfohrländer i en lugn men berikat hemmiljö. Vår familj/flock består av barn, barnbarn och våra kromisar Mira och Cala. Vår kromistjej Bella har sin helt egna flock men tränar, promenerar och följer ofta med oss till utställningar. Marion är den som huvudsakligen bedriver kenneln och de flesta aktiviteter med kromisarna. Jens tar hand om administration av hemsidan mm., hjälper till med hundarna och är snickare för allt matte behöver ha för sina små. Sönerna och matte tränar hundarna i löpning, cykling och hundsport. Även barnbarnen socialtränar kromisar och likaså tvärtom.

Mira och Cala är numera ett fantastiskt par att vara ute med i naturen, träna agility, rallylydnad och det är även mycket spännande att jobba in lite nosework med dem. Hela flocken älskar vandra.

Cala och jag är tillsammans utbildade till terapihundekipage med barnbehörighet och vi jobbar som läshundekipage i biblioteken, i förskolan och i olika boende med projekt.

Som bördiga tyskar har ödet länkat oss till Sverige för många år sedan. Hunden Lilly som följde med var en West Highland White Terrier som levde i 17 fina år med oss. Längtan efter en ny familjehund var stor och letandet efter en passande ras startade. Vi är en mycket aktiv familj som springer, paddlar och campar och eftersom vi är så pass aktiva skulle även hunden behöver vara så. Valet föll på en kromfohrländer.

Mira, FONDADORs XAMIRA X-PRESS, flyttade som 8-veckors valp in hos oss och äventyret började.

Tanken att föda upp kromisar växte länge i bakhuvudet. Efter långa funderingar och intensiva utbildningar och studier förverkligar vi drömmen. Xamirabilis Kromfohrländer Kennel började utvecklas sedan 2014.

Kalenderauswahl 1175 1Det finns en fast rasstandard för kromfohrländer men varje hund är en egen individ med sin egna mentalitet, charm, personlighet och mycket mer. Målet med min uppfödning är att säkra just detta och uppfödda friska, väsenstypiska kromfohrländer. Jag vill ta tillvara och bevara, gärna även öka, de genetiska möjligheter och avels mångfald i Sverige och utöver dessa gränser. Huvudmålet är en genetisk variation och mentalitet med tanken på att ha friska hundar även i framtiden. Självklart är en korrekt exteriör.

Hur når man sina mål? Man börjar med att utöka sina kunskaper.

Vi föder upp kromisar efter SKK:s grundregler som gäller alla raser samt jordbruksverket föreskrifter. I SKK:s grundregler står även att särskilda rasspecifika avelsrekommendationer (RAS) som är sammanställda av rasklubbar bör följas. Vi avlar efter RAS för kromfohrländer 2016 - 2020. Den kommer uppdateras under 2021.

Vår första kull föddes i början av 2017 och vi fick 8 glada och friska valpar. Efter åtta veckor med uppfostran i rofylld men varierad hemmiljö kunde sju unga trevliga hundar lämna vårt hem för att sedan fortsätta sina liv i sina familjer. Den förstfödda tiken Cala, XAMIRABILIS ARA APOKALYPSE, stannade hos oss och blev en viktig del av vår familj.

Andra kullen föddes sommaren 2018. Under de heta dagarna i juli föddes då 6 friska valpar som flyttade till sina nya familjer efter drygt 8 veckor. Vi såg med stor glädje hur ansvarsfullt även Cala tog hand om sina halvsyskon och avlastade Mira en hel del. Det blir spännande att se hur Cala reagerar då hon får sina egna valpar.

Kennel 6Mina utbildningar:

SKK:s Uppfödarutbildning

SKK:s utbildning Hundens beteende

SKK:s utbildning Mera mentalitet - förstå, tolka och påverka hundens beteende

SKK:s Avel och genetik - en fördjupningskurs

Svenska Terapihundskolan - utbildning till Tjänstehund/besökshund och terapihundsekipage med barnbehörighet

Integritet | Impressum

copyright @ 2021 xamirabilis.com - Marion Possekel