Allt över

Mira...

Mira

Mira är vår första avelstik. Hennes fulla namn är ”Fondador Xamira X-press” då hon härstammar från Fondador-Kenneln.

Mira är en väldigt nyfiken, uppmärksam, springglad, trofast och lekfull hund. Hon är en hund som alltid vill vara med överallt. När familjen paddlar, campar, springer, seglar eller gör andra aktiviteter vill Mira vara med. Mira älskar sin familj över allt och har helst alla samlade runt omkring sig, även de som tyvärr inte kommer på besök så ofta har en plats i hennes hjärta. Den yngsta familjemedlemmen (1 år) är väldigt spännande för henne, hon är dock väldigt försiktig med bäbisen.

I hemmet är kökssoffan hennes absoluta favoritplats. Där gosar hon gärna med Husse, Lill-Husse eller Matte. Vardagsrumsmattan framför den öppna spisen är dock en stark konkurrent på vinterhalvåret. Mira vet exakt när Lill-Husse slutar skolan och ligger dagligen på dörrmattan och väntar på honom.

Långa promenader med många apporteringslekar, rallylydnadsövningar och löpträning med Matte hör till hennes favoritaktiviteter. Möten med andra hundar är oftast okomplicerade men ibland förekommer det även möten med skall och envishet. Med mycket konsekvent träning förekommer dessa slags möten dock sällan.

I hemmet är Mira väldigt vaksam och ger genom skall och tillfälligtvis yl besked om det kommer besök eller om ovana ljud uppträder. När vi har uppfattat skallen från Mira är hon dock oftast tyst och låter sig förvisas till sin korg i köket. Även här är konsekvent träning väldigt viktigt.

"Champion Mira"

Mira Champion