Allt om

Mira...

Mira

Mira (Fondadors Xamira X-Press), nästan 7 år, är vår stamtik, allt började med henne. Mira är en väldigt nyfiken, uppmärksam, spring glad, trofast och matglad hund. Hon är en hund som alltid vill vara med. När familjen paddlar, campar, springer, seglar eller gör andra aktiviteter är Mira med. Hennes första fyra år hos oss var Mira ensam hund i fam. och njöt av att vara med sina människor. Sedan hennes dotter Cala är hos oss är det lite mer fart i huset. De två lekar högtljud med dragkamp eller gosar med varandra.

Familjen älskar Mira över allt och har helst alla samlade runt omkring sig. De yngsta familjemedlemmen (4 och 1,5 år) är väldigt spännande för henne och hon är otroligt försiktig med barnen. Långa promenader med apporteringslekar, rallylydnadsövningar och löpträning med Matte hör till hennes favoritaktiviteter.

Agility och rallylydnad tillhör Mira´s träning och hon har börjad att tävla i agility. I hemmet är Mira vaksam och ger genom skall och tillfälligtvis yl besked att det kommer besök eller om ovana ljud uppträder. När vi har uppfattat skallen från Mira är hon dock oftast tyst och väntar på sin matta för att bestämma sig om hon vill hälsa nån eller inte.

 

Svensk utställningschampion, SUCH

Skks BPH med skott 2018

Vikt 12 kg

Mankhöjd 43 cm

Ögonlyst u.a.

Digital hyperkeratos heterozygot

"Champion Mira"

Mira Champion