Skip to main content
Vecka 8
Vecka 8 är alltid en speciell vecka. I fokus står veterinärbesiktningen och ögonlysningen. Mycket spännande och utmanande att åka ensam med 9 valpar till två olika undersökningar, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. De har varit så otrolig duktiga, inget problem att stå på bordet och blir undersökt tom vacc., och chippad. Veterinären bekräftade en mycket fin kull.
Att åka bil gick väldigt smidig, ingen kräkas och ingen jämrande. 
Mycket besök har varit hos oss som vanlig och alla valpar sprang fram till helt främmande människor och ville gosar, pussar och även bitar😉.
Vi har haft lite individuella lektioner med koppelträning och beteendebeskrivning, där jag betraktade det speciella med varje valp.
Valparna har sett många hundar på promenader och på veterinären utifrån sin lilla bur. 
Självklart har också alla valpar tittat på fotboll EM, men de tyckte det var inte så intressant (klart utan Sverige och Tyskland).
Nu njuter vi bara de sista dagar med varandra tills jag släppa småttingar iväg.

Och så har vi även denna vecka en kort videoinspelning för er.

Det har varit ett stort nöje att lägga up informationer åt er varje vecka och vi har fått en del feedback om vår hemsida. TACK


Nu har alla valpar åkt till sina nya hem och har fått många pussar och kramar. Vi är mycket glada att valparna har fått så trevliga familjer.


Den sista valpen Caritas Aldosdotter reste till Finland. Caritas, som i fortsättningen heter Maj,  kommer att lära känna sin pappa och även sin pappas uppfödare. Många väntar ivrigt på henne.

För varje kull ökar nyfikenheten på Kromfohrländeruppfödningen. Målet är att se och utveckla varje valps individualitet, specialitet och ge dem den bästa starten i livet.

Det här var den första Kromfohrländer-kullen som föddes i Sverige, som åstadkommit genom insemination  med frusen sperma, och man kan säga att den var framgångsrik. Vi valde den här metoden för att möjliggöra vårt avelsmål även under Coronas begränsningar.
Tack till alla som har stött oss.